Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
VeronicaMars.se - Intervju med Percy Daggs III
Vi fick chansen att intervjua Percy Daggs III som spelar Veronicas vän och sidekick Wallace Fennel i Veronica Mars. Här kan du läsa intervjun i sin helhet översatt till svenska. Intervjun gjordes den 31 mars 2006 och är baserad på alla avsnitt som hittills hade visats då i USA (tom 216).

» Läs intervjun på engelska

PD = Percy Daggs III
VM.se = VeronicaMars.se

PD: Hej, hur mår du?
VM.se: Tack, jag mår bra. Hur mår du själv?
PD: Bra, bra...
VM.se: Först och främst vill jag tacka dig för att du ställer upp på intervjun, det betyder mycket för oss fans. Låt oss börja med min första fråga.

VM.se: Hur började du med skådespelaryrket?
PD: Jag har alltid haft det intresset. Det var också en dröm för min mamma och hon hjälpte och stöttade mig mycket. Jag spelade en del i kyrkan, var med i skolpjäser och sedan började jag med reklam och gästroller.

VM.se: Hur fick du rollen som Wallace i Veronica Mars? Fick du provspela något med Kristen Bell eller med dem andra skådespelarna?
PD: Ja, jag provspelade många, många gånger. A call-back audition (han återkallades till en provspelning), a studio test (filmtest), a test with the network executives (ett test med tv-bolagets chefer) och till slut fick jag komma tillbaks för ett annat tv-bolagstest. Jag och Kristen hade en underbar kemi redan från första gången vi läste tillsammans.
VM.se: Jag kan verkligen tänka mig det. Efter att du provspelade, trodde du att du skulle få rollen?
PD: Jag har en väldigt stark (religiös) tro och det kändes bra, så ja.

VM.se: I den allra första scenen i serien har du blivit fasttejpad vid skolans flaggstång, var det en obekväm scen att filma?
PD: [Han skrattar] Det var obekvämt, svårt, pinsamt, kallt och det svåraste jag någonsin gjort. Jag var naken och hade aldrig varit i en sådan situation tidigare, det var helt galet.

VM.se: När serien startar är Wallace lika mycket utanför som Veronica, men senare har han blivit mycket mer populär. Var det något som var planerat från början? Har du någon påverkan när det gäller din karaktär? Lyssnar författarna?
PD: Nej, inte så mycket påverkan. Jag tror han gjorde bra ifrån sig och att det var planerat från början. Wallace blir självsäkrare med tiden.

VM.se: Vi älskar Wallace och Veronicas vänskap i serien, kemin är helt fantastisk, hur är det att arbeta tillsammans med Kristen Bell? Är du vän med de andra skådespelarna? Umgås du något med dem utanför arbetet?
PD: Det är väldigt kul och hon är väldigt rolig och snäll. Det är verkligen en trevlig upplevelse. Vi ville båda göra vårt bästa när det gäller serien och gav allt vi hade. Och jag kom direkt överens med Teddy Dunn (Duncan Kane), vi tog några drinkar... och vi bodde faktiskt tillsammans. Jason Dohring och alla andra, vi hade väldigt kul och det är mycket energi/livligt runt omkring.

VM.se: Vem är din favoritkaraktär i serien, förutom Wallace?
PD: Hmm, det var en svår fråga, men jag måste nog säga Veronica Mars på grund av hur hon hanterar situationen, men jag gillar verkligen också Keith Mars.

VM.se: Hur kommer det sig att din lillebror spelar Wallaces lillebror i serien? Han är så söt förresten.
PD: [Han skrattar] Just för att han är som mig och liknar mig. Han ser upp till mig och jag tyckte han var perfekt för rollen.

VM.se: Hur är det att vara en del av en kultserie som Veronica Mars? Är det något som du hade förväntat dig när serien började?
PD: På sätt vis. Men samtidigt hade jag inga förväntningar eftersom det var en annorlunda serie för UPN.

VM.se: Känner många igen dig? Får du många brev från fans?
PD: Ja, på senare tid har jag blivit igenkänd av många på gatorna och jag får brev, men jag blir inte så uppmärksammad i tidningar.

VM.se: Läser du vad fans skriver om serien och Wallace på internet/forum?
PD: Nej, det gör jag inte. I fall det skulle vara negativt och det skulle påverka mitt arbete etc.

VM.se: Vilka är dina favoritavsnitt? Både från säsong 1 och 2.
PD: Det är en annan svår fråga, men "Rashard and Wallace Go to White Castle" och säsongsfinalen. (Han syftar på Leave It to Beaver)
VM.se: Hur lång tid tar det att filma ett avsnitt?
PD: Det tar åtta dagar.

VM.se: Tror du att Aaron Echolls mördade Lilly? Om det inte är han, vem är det?
PD: Haha [skratt], det är en svår fråga, det är möjligt, jag vet inte.

VM.se: Kan du berätta något som kommer hända i serien? Kommer Wallace och Janes förhållande att hålla?
PD: (Han tänker lite vad han skulle kunna berätta men bestämmer sig för att han inte ville förstöra något för oss) Hmm, jag vill inte förstöra något för er.

VM.se: Denna säsong (säsong 2) hade Wallace en större handling med sin pappa och sedan det som hände med Rashard, vad skulle du vilja se hända med Wallace i framtiden (säsong 3)?
PD: Ärligt, att Wallace sysslar mer med utredningen och är en del av det.

VM:se: Min sista fråga är, är du nervös över att serien inte kommer plockas upp av CW för säsong 3? Vet du något mer om det?
PD: Jag har ingen aning. Vi vet inte mer än er, men jag tror vi har en bra chans. Vi hoppas verkligen på att serien får minst en till säsong, naturligtvis mer än det också. Vi ser fram emot det.

VM.se: Okej, tack så mycket för din tid, vi uppskattar verkligen det. Jag hoppas du får en härlig dag.
PD: Inga problem, detsamma och tack.

Percy Daggs III intervjuades av Bell
 
Media
Nästa avsnitt SVT
SVT har visat klart alla 3 säsonger av Veronica Mars. Det finns inga fler avsnitt av serien och det kommer inte spelas in några nya. Serien är nedlagd i USA.
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan