Veronica Mars är en amerikansk tv-serie som hade premiär år 2006 i Sverige. Serien handlar om Veronica Mars, en 17-årig tjej, som vid sidan av sin skolgång försöker hjälpa sin pappa med att lösa mordet på veronicas bästa vän. Serien fortsätter med att Mars hjälper sina skolkamrater med små mysterier och när allt lugnat ner sig bestämmer hon sig för att fokusera på skolan. Men det tar inte lång tid innan hon blir anlitad av skolkamrater till att lösa andra mysterium.

Serien hade endast 3 säsonger, det pratas dock om att en säsong 4 har skapats med ett antal avsnitt på streamingtjänsten Hulu. År 2013 startade Rob Thomas, seriens skapare, och Kristen Bell, som spelar Veronica Mars, en Kickstarter för att samla in pengar till att spela in en film med samma namn och tema. De lyckades samla in ett par miljoner kronor och redan år 2014 hade långfilmen Veronica Mars, premiär.

Filmen Veronica Mars

Filmen om Veronica Mars hade som sagt premiär år 2014 efter att skaparen av serien och Kristen Bell, innehavaren av huvudrollen, samlade in tillräckligt med pengar. Filmen utspelar sig cirka nio år efter seriens slut och Mars har flyttat till New York. Hon hade haft nog av sin hemort Neptune och bestämde sig för att flytta så långt därifrån som möjligt. Men när Logan Echolls, Veronikas före detta pojkvän, anklagas för ett mord tvingas hon återvända till hemstaden igen. Där får hon ännu en gång försöka hjälpa till att lösa ett mysterium.

Kort om Kristen Bell

Kristen Bell är en amerikansk skådespelare från Detroit som började sin karriär redan på 1990-talet. Karriären tog dock verkligen fart först efter att hon fick huvudrollen som Veronica Mars i serien med samma namn. Sedan dess har hon deltagit i en rad olika projekt och filmer, hon har lånat sin röst till Assassin’s Creed, samt varit med i den animerade filmen Frost eller Frozen som den är mer känd som. Ett unikt projekt som inte alla känner till är att Kristen Bell var rösten i serien Gossip Girl, hon som alltid pratade i avsnitten och avslutade med frasen ”XOXO, Gossip Girl”.

Kristen Bell började ett förhållande med Dex Shepard år 2007, och paret har sedan dess förlovat sig, gift sig, samt har barn tillsammans.