Det brinnande intresset för mode och skönhet är ytterligare en anledning att kolla på tv-serier. Vad om inte hur man ska klä sig snyggt har Emily in Paris eller Sex and the City lärt oss?

1. Sex and the City

När det kommer till designplagg och -smink finns det knappast en större stilikon än Sex and the City. Samtidigt som skribenten Carrie Bradshaw och hennes vänner delar med sig av sina sexäventyr på Manhattan i New York frossar de i glitter och glamour. Avsnitten innehåller många hyllningar till Jimmy Choos skor. Serien streamas på HBO Nordic.

2. Styling Hollywood

I Netflix-realityserien Styling Hollywood möter du paret Jason och Adar på JSN Studio. De klär Hollywoodeliten – och inreder kändisarnas hem. Det är helt otroligt hur många vackra galaklänningar som visas upp i tv-avsnitten och det är svårt att inte häpna över praktfullheten. Styling Hollywoods innehåll kan sammanfattas med de tre orden kärlek, bråk och kläder.

3. Emily in Paris

Unga Emily börjar jobba på en anrik reklambyrå i Paris. Där kommer hon i kontakt med modebranschens stora namn när hon tar sig an prestigefyllda uppdrag som kan likställas med att marknadsföra en Elizabeth Arden deo eller parfym från Christian Dior. Netflix Emily in Paris handlar inte bara om mode och skönhet. Tvärtom är tv-serien fullspäckad av kärlek och vänskap. Feelgood när den är som bäst! Netflix har bekräftat att säsong två är på gång – helt klart något att längta till.

4. Gossip Girl

Det vore orättvist att nämna Sex and the City bland de fashionabla tv-serierna och att inte lyfta Gossip Girl. Den andra serien i fråga har visat de största modetrenderna under i stort sett hela 2010-talet och många av stilarna hade ägt catwalken än i dag. Gossip Girl streamar bland annat på Viaplay.

5. Project Runway

Just nu streamar Project Runway ingenstans i Sverige. Tv-serien har dock sänts på TV3 och flera av streamingtjänsterna, kanske har du redan sett den? Det här är en modetävling som leds av bland andra supermodellen Heidi Klum och designern Tim Gunn. Under tävlingens gång tar ett antal modeskapare sig an olika projekt. Om de lyckas få juryns gillande på catwalken får de fortsätta skapa kläder inom ramarna för Project Runway. Hur roligt och inspirerande som helst!