Den amerikanska tv-serien Modern Family skapades av Steven Levitan och Christopher Lloyd. Serien hade premiär i USA år 2009 och kom till Sverige år 2010. Sammanlagt består Modern Family av 11 säsonger med 250 avsnitt. Den sista säsongen visades år 2020.

Enkelt förklarat handlar den här serien om en komplicerad familj eller snarare om en pappa som försöker relatera till sina vuxna barn, vilket leder till en hel del humoristiska situationer. Den stora familjen består av väldigt blandade personligheter vilket gör det hela mer intressant. Alla personer har sin egen roll i serien vilket ger serien ett stort plus. Det finns nämligen många tv-serier där vissa karaktärer inte tillför någonting speciellt. Som tur är, är det inte så i denna.

I huvudrollerna får du bland annat möta Ed O’Neill, Sofia Vergara, Julie Bowen, Jesse Tyler Ferguson och Eric Stonestreet. Sedan premiären av serien har den tagit hem en rad med vinster, som Primetime Emmy Award och Kids’ Choice Awards, Golden Globes och mer, både till enskilda skådespelare och till serien som helhet. Modern Family har dessutom har flertals gånger utsetts till en av de bästa komediserierna. Skulle du vara intresserad av att titta på den finns den tillgänglig på Netflix.