The Vampire Diaries är en väldigt populär tv-serie som handlar om vampyrer och andra övernaturliga karaktärer. Serien hade premiär år 2009 och visades under 8 säsonger, det har även skapats spin-offs av serien där du får en chans att följa karaktärerna efter att de lämnat The Vampire Diaries.

The Vampire Diaries handlar om tonåringen Elena Gilbert från en liten stad i USA, Mystic Falls. Hon förlorade sina föräldrar i en bilolycka där hon var den enda som överlevde. När hon börjar skolan igen efter sommaren träffar hon den nya killen Stefan Salvatore. Det leder till en hel del mysterium och saker Elena inte riktigt är beredd på. Stefan är nämligen inte en vanlig kille, vilket hon snart upptäcker. Hon får även träffa Stefans bror Damon som till en början inte är den snällaste personen.

Under seriens gång kommer du får följa tonåringars utveckling och hur de överlever i en värld som är full med övernaturliga karaktärer. Det är nämligen inte bara vampyrer som gäller, allteftersom kommer fler unika personer att introduceras, som varulvar, häxor och mer. Gillar du vampyrer och letar efter en serie som inte är allt för komplicerad men ändå

spännande kan denna vara exakt vad du letar efter.