Scorpion är en unik och intressant tv-serie som handlar om ett gäng genier. Serien är svagt baserad på Walter O’Brien, en verklig person med väldigt högt IQ. Serien som skapades av Nick Santora hade premiär år 2014 och visades i 4 säsonger. Serien fick till en början väldigt blandade recensioner, vissa älskade den medan andra kände att det var inget för dem. Serien finns tillgänglig på Netflix ifall du skulle vara intresserad.

Scorpion handlar som sagt om en grupp med genier, en ”vanlig” kvinna som har en väldigt intelligent son samt en agent från Homeland Security. Serien börjar med att Cabe Gallo, agenten, rekryterar teamet av genier till att försöka lösa ett problem som uppstått med lufttrafiken. De måste alla lägga samman den kunskap de har för att flygplanen ska kunna landa säkert. De samlas på ett café där Paige Dineen, mamman till geniet, jobbar. Det leder sedan till att hon hjälper gruppen med att lösa problemet. Walter beslutar sig sedan för att be henne om att vara en del av gruppen. Han vill att Paige ska hjälpa gruppen hantera sociala situationer vilket de har väldigt svårt för. Han erbjuder i sin tur att hjälpa henne förstå sin son bättre.

Trots att själva handlingen i serien kan låta relativt komplicerad är den väldigt spännande. Genierna har i varje avsnitt ett problem framför sig som de måste lösa, vilket de gör på väldigt unika sätt och genom att använda sig av alla sina kunskaper. I huvudrollerna får du bland annat möta Katharine McPhee, Elyes Gabel, Eddie Kaye Thomas, Jadyn Wong, Robert Patrick, Ari Stidham, Riley B. Smith samt en hel del blandade karaktärer som dyker upp då och då.