Oavsett vilken, eller vilka tv-serier du följer och är ett stor fan av så finns det garanterat prylar och kläder på temat. Dessa saker brukar kallas för merchandise vilket på svenska översätts ungefär till kringprodukter eller handelsvaror. Merchandise är prylar och kläder som är framtagna för att sälja saker från en viss film eller i det här fallet, tv-serier.

Merchandise finns att köpa i olika butiker. Det går att få tag på merchandise i fysiska butiker, men den största marknaden för merchandise som följer tv-serie tema finns online. Ett exempel på det är https://gameloot.se/ som har merchendise för både TV och film. Fortsätt läsa för att få några exempel på tv-serier som har merchandise du kan köpa och pryda dig eller ditt hem med.

Game of thrones

Trots att det snart har gått två år sedan det sista avsnittet av HBO serien Game of thrones så är tv-serien fortfarande populär. Game of thrones är en fantasyserie som är baserad på böckerna som är skrivna av författaren George R R Martin. Det finns massor av Game of thrones prylar. Både i form av inredning och kläder.

Stranger things

En populär tv-serie från Netflix är sci-fi dramat Stranger things. TV-serien hade premiär år 2016 och succén är ett faktum och i skrivande stund väntar fansen på seriens fjärde säsong. Eftersom tv-serien utspelar sig på 80-talet så är även prylarna och kläderna 80-tals inspirerade.

Rick & Morty

Den enda animerade tv-serien för det här inlägget är tv-serien Rick & Morty. Precis som stranger things så är Rick & Morty producerad av Netflix. Serien hade premiär år 2013 och fanskaran är stor. Det merchandise som säljs på temat innehåller tryck med seriens figurer.

Friends

Friends är en serie som hade premiär för över 25 år sedan. Trots att det har gått 15 år sedan serien sände sitt sista avsnitt finns det massor av merchandise att köpa.