Baserad på böckerna av den polska författaren Andrzej Sapkowski har Netflixserien The Witcher blivit kallad för ”nästa Game of Thrones”. Med Henry Cavill i huvudrollen som häxkarlen Geralt of Rivia har serien lockat mångmiljonpublik och en andra säsong är redan på gång till streamingjätten.

Monster och magi

The Witcher utspelar sig i en fiktiv värld av krigande kungariken, magiker, lönnmördare och monster. Geralt av Rivia är en så kallad häxkarl, en monsterjägare som hjälper folket mot betalning. Geralt gör sitt bästa för att bara vara en häxkarl men dras allt mer in i konflikterna och det stora krig som hotar. Genom sina resor möter han drakar, alver och barden Jaskier. Han möter också sitt livs stora kärlek i häxan Yennefer, men deras relation är minst sagt problematisk. Det är dock prinsessan Cirri som ställer till mest problem för Geralt, som genom den så kallade överraskningslagen blivit hennes beskyddare. När Cirris familj dödas i kriget mot Nilfgard börjar en jakt på Cirri där Geralt måste hitta henne innan fienden gör det. Innan världen gå under.

Inte bara TV

Serien är baserad på en polsk bokserie och har fått goda recensioner, men innan den blev en TV-serie så blev historien om Geralt till en mycket uppskattad tv-spelsserie som vunnit många priser. The Witcher III finns bland annat till konsolen Nintendo Switch och har utnämnts till ett av världens bästa spel av flera organisationer.

Framtiden för The Witcher

Första säsongen av The Witcher använder material från de två första böckerna om Geralt, Yennefer och Cirri. Totalt finns det åtta böcker och om serien fortsätter att uppskattas talar mycket för att det kommer bli många säsonger om Geralt av Rivia. Det finns också redan planer på spinoffer som kommer utforska det magiska universum som Sapkowski har skapat och historierna kring de mystiska häxkarlarna och deras arbete. Så för den som gillar fantasy, intriger och monster finns det mycket att se fram emot framöver.