Den amerikanska tv-serien The Office skapades efter den brittiska originalserien med samma namn. Det här är en väldigt unik tv-serie som har spelats in i en dokumentär-form och består av 9 säsonger. Kort förklarat handlar serien om vad som händer och sker på ett pappersföretag i staden Scranton. Serien innehåller flera pinsamma ögonblick och har rätt skruvad humor. Dock har den vunnit tittare i flera länder och serien har bland annat tilldelas Emmy Awards.

Huvudkaraktärerna

Michael Scott spelas av Steve Carell. Scott är chef på Dunder Mifflins-kontoret i Scranton, USA, vilket är pappersföretaget där serien utspelas. Han är dock mer intresserad av att underhålla alla anställda plus sig själv än att sälja papper. Det leder till pinsamma situationer och han ställer ofta till det en hel del för sig själv.

Dwight Schrute spelas av Rainn Wilson. Schrute är assistent till Scott och ser verkligen upp till honom. Han försöker skapa en nära relation till sin chef. Scott anser att Schrute ofta är lite påfrestande men har fortfarande nytta av honom. I övrigt är Schrute även en försäljare på kontoret samt har sin egna nemesis i Jim Halpert.

Jim Halpert spelas av John Krasinski. Halpert jobbar som försäljare på pappersföretaget men spenderar ofta dagarna med att prata med Pan, receptionisten som han har förälskat sig i eller genom att driva med skrivbordsgrannen Schrute. På grund av sina känslor för Pan flyttar Halpert och börjar jobba på ett annat kontor, men han återvänder igen till Kontoret i Scranton relativt snabbt.